Saltar al contingut Menu
  • Mapa

Seminario sobre Big Data y Cloud en la UPC

Introduïda: 17-03-2014
Title "Big Data with AWS: Tools and Customers Uses Cases"
Speaker: Tiago Henriques
Day: Tuesday 25.03.2014
Time: 12:00 - 13:45
Room: Aulari A6 Aula A6001-Amfiteatre. UPC Campus Nord
Abstract:  “In this presentation we will cover different use cases of Big Data customers on top of Amazon Web Services (AWS) platform. We will get into detail on several technical solutions that different companies leverage to implement Big Data processes, such as scientific research, web analytics, sentiment analysis or recommendations. It includes processing data in “batch” vs real-time or using more agile data warehouse solutions.”

CV: “Tiago Henriques is a Solutions Architect at Amazon Web Services. He spends most of his time working directly with customer from Enterprises to Startups, focused on technical solutions and system architectures using AWS cloud. He holds a Post Degree in Production Management (ESCAC, Barcelona) and previously studied Computer Science (IST/UTL and FCUL/UNL). Before joining AWS he worked for Bestiario (Barcelona) a company focused on Interactive Data Visualization. In the past he also delivered classes in several institutions (IAAC in Barcelona, Master in New Media in Fine Arts University of Lisbon)”

Seminario sobre Big Data y Cloud en la UPC

logo FIB © Facultat d'Informàtica de Barcelona - Contacte - RSS